From 2015 until the opening of the department store  in March 2019, we worked closely with the architects from BIG and SRA on all different project phases: from the competition, presentations and technical reports through to the project supervision.

Our mission consisted in designing the general functional lighting as well as specific creative light installations:


- A unique chandelier that glows across the huge glass staircase and on the balcony floors, so they appear to float.


- A luminous entrance hall that draws passers-by from the Champs-Élysées and guides them to the upper floors of the store.


- A fabric of light nestled in the tapestry of the historical cupola made of glass tiles.

GALERIES LAFAYETTE CHAMPS ELYSEES

PROJECT TYPE

Commercial space

INTERVENTION

Interior Design, objects design

SCHEDULE
CLIENT
STATUS
LOCATION
SURFACE AREA
LIGHTING DESIGN
PROJECT TEAM

2019

Galeries Lafayette

Completed

Paris [FR]

70,000 sqft

BIG Bjarke Ingels Group, SRA, AR-C

BOA