Every night, the court comes to life in a new light and the backyard transforms into a luminous garden.


The light outlines the hallway just like the ceiling of a ballroom. The lighting of these structures reverberates in the cloistered walkway. It converts this shady space into a coloured and luminous entrance that allows the transition between the public space of the streets to the new Parisian passage.


Being energy-efficient, this project even integrates bioluminescent self-sufficient beacons, creating a bright and vibrant composition.

GARAGE RENAULT REINVENTER PARIS II

PROJECT TYPE

Mixed use

INTERVENTION

Architectural installation

SCHEDULE
CLIENT
STATUS
LOCATION
SURFACE AREA
LIGHTING DESIGN
PROJECT TEAM

-

Vilogia

Competition

Paris [FR]

-

Vilogia, Babel+Prado

BOA

Yann Kersalé, Ker yan

Le nouveau passage parisien