The project “L’Hospitalité” takes place at the new Grand Paris Express train station, attached to the Kremlin-Bicêtre hospital.


It is a lighthouse, a residential building and a venue that is respectful of its surrounding environment. The green nature of this project provides a slow breath of fresh air, on the edges of the city and the sky.


Our dynamic development creates a dialogue between mineral and vegetable with hundreds of variations. Ambient light breathes to the rhythm of the sky light, changing every night. Just like a shiver of coloured light across the architecture’s skin.

L’HOSPITALITE - LE KREMLIN BICÊTRE

PROJECT TYPE

Mixed use tower

INTERVENTION

Architectural installation

SCHEDULE
CLIENT
STATUS
LOCATION
SURFACE AREA
LIGHTING DESIGN
PROJECT TEAM

-

Altarea Cogedim, Ville du Kremlin-Bicêtre

Competition

Le Kremlin-Bicêtre [FR]

107,639 sqft

Maison Edouard François, INCET, Tribu, Le Grand réservoir

BOA

Yann Kersalé, Ker yan

Phare d'Images