The Southampton dock is a convection space between different energies from the city and the port. This space encompasses the city in a shoreline and opens on the ocean’s infinity.


In this vast panoramic viewpoint on the harbour framing the city, the functional light is soft. It ensures safety without any glares or interfering lights in the harbour nightlife.


Simple, yet sturdy tall candelabras are deployed in a unique alignment, befitting the scale of the city, and marking Le Havre’s coastline with a drastic and unprecedented stroke.


While avoiding disrupting the marine traffic, this light installation was inspired by the port aesthetic. It was our breadcrumb trail in order to create a “marine” environment lighting scheme.

Winner "Equerre d'Argent" 2020 in Public spaces & Landscape

LE HAVRE, SOUTHAMPTON DOCKS

PROJECT TYPE

Urban project

INTERVENTION

Urban planning

SCHEDULE
CLIENT
STATUS
LOCATION
SURFACE AREA
LIGHTING DESIGN
PROJECT TEAM

2019

Ville du Havre

Completed

Le Havre [FR]

-

Michel Desvigne, IHA, Artelia

BOA

Yann Kersalé, Ker yan